Dukkah i paté de pebrots vermells

Aquest estiu estic fent un curs de nutrició i he aprés alguna recepta nova. Aquestes dues estan inspirades en el curs, però les he tunejat una mica, així que ja les puc considerar meves i publicar.

La primera és el dukkah… no n’havia sentit mai a parlar, però és un condiment que s’utilitza molt a Egipte, tradicionalment s’hi suca pa amb oli, i també es pot afegir a amanides, iogurts, hummus, etc. És una barreja de fruits secs i espècies molt saborosa i nutritiva. El podem comprar en botigues d’espècies ja preparat, o el podem el·laborar nosaltres. A mi m’agrada molt per arrebossar la carn del pit del pollastre, el llom… és un magnífic substitut del pa ratllat, més saludable i molt més saborós.

Ingredients:

  • 1/4 de tassa de pipes de carabassa
  • 1/4 de tassa d’ametlles torrades (nous, avellanes, pistatxos…)
  • 1 cullerada sopera de pipes de girasol
  • 1 cullerada sopera de llavors coriandre en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 culleradeta de pebre negre
  • 1 culleradeta de sal

Preparació:

Posem tots els ingredients al TMX i triturem a velocitat 5 o 6 durant uns segons, fins a obtenir la consistència desitjada.

Podem posar-ho en un plat i anar posant els filets de pit de pollastre, pressionant perquè s’adhereixi a les dues bandes. Fregirem amb oli d’oliva ben calent.

Si ens en sobra (amb aquestes quantitats, podem arrebossar carn per 4 persones) el podem posar en uncontenidor hermètic a la nevera i aguantarà molts dies.

A la fotografia podem veure els talls de carn arrebossada acompanyats del paté de pebrot vermell. Aquí en teniu la recepta:

Ingredients:

  • 2 pebrots vermells
  • 1 tomàquet madur
  • 2 cullerades soperes de pipes de girasol
  • mitja sulleradeta de sal
  • mitja culleradeta de pebre negre
  • 2 cullerades d’oli d’oliva

Preparació:

Primer escalivem els pebrots al forn, 30 minuts a 180º. Els deixem refredar, els pelem i traiem les llavors.

Ara només cal posar els pebrots i tota la resta d’ingredients al TMX i triturar bé a vel. 10 durant uns segons. Ens quedarà una crem emulsionada, tipus maionesa. La podem servir per acompanyar carn o peix.

Deixa un comentari