Coca de crema i fruita AIP/paleo

El llibre de postres saludables de l’Auxy Ordóñez és una passada. Està ple de bones receptes i ja n’he tastat unes quantes. Aquest cop vaig provar aquesta coca amb crema, que és una delícia. No té gluten, lactosa, ni ous. La recepta del llibre portava ous, però jo els he substituït per mantega de cacauet, i el resultat és boníssim. Jo hi he posat sucre panela (només 3 cullerades), però es pot fer també amb agave o estevia en pols si no mengeu sucre.

Ingredients:

Coca:

  • 3 cullerades curulles d’oli de coco
  • 3 cullerades de mantega de cacauet
  • 2 cullerades de sucre panela o de coco
  • 120 g de farina de civada
  • 50 g de flocs de civada suaus
  • 30 g de coco ratllat

Crema pastelera:

  • 2 cullerades d’oli de coco
  • 2 cullerades de sucre panela o de coco
  • 2 cullerades de midó de tapioca (o panís)
  • 250 ml de llet de coco

Fruita:

  • Pera
  • Plàtan
  • Maduixa
  • kiwi…

Preparació:

Pre-escalfem el forn a 180º.

Fem primer la coca, posant primer l’oli de coco, la mantega de cacauet i el sucre al TMX: escalfem a 80º durant 2 o 3 minuts.

Afegim la farina, els flocs de civada i el coco i barregem a velocitat 4 o 5 per a fer una barreja homogènia. Ha de quedar compacta quan la pressionem, però no massa greixosa.

Cobrim amb la massa un motlle de parets baixes, punxem amb una forquilla i enfornem durant 20 minuts.

Mentre es cou la tartaleta al forn, fem la crema: posem al TMX (no cal netejar-lo) l’oli de coco i el sucre. Escalfem un parell de minuts a 80º.

Afegim la llet de coco i el midó de tapioca, escalfem 8 minuts a 80º, velocitat 5, perquè no es facin grumolls.

Parem el TMX i traiem el got de la base perquè refredi una mica.

Quan la base estigui cuita, la traiem del forn i deixem refredar uns minuts. Ja podem abocar la crema per sobre, sense que passi de les parets.

La deixarem refredar a temperatura ambient i la posem a la nevera per a que qualli, almenys un parell d’hores.

Abans de servir-la, tallem les fruites a làmines i les posem fem filera per a que quedi bonic. Com que no posarem almívar per sobre, és important fer-ho al moment de servir o una estona abans, perquè si no se’ns oxidarien les fruites.

És bona ben freda de la nevera.

Deixa un comentari