Si no pots menjar gluten, no toleres els Fodmaps, fas Paleo o senzillmaent t’agrada tastar alternatives al pa de tota la vida, aquí tens una boníssima recepta que et farà sentir culpable de tan suculenta.
Ingredients (per 2 persones):
- 300 g de patata bullida i pelada
- 150 g de farina d’arròs integral o blanc
- 1 cullerada de llevat de rebosteria o bicarbonat
- 1/2 culleradeta de sal
- Especies al gust: orenga, fines herbes, alfàbrega (ceba seca, all sec, si ho toleres)
- 10 g d’oli
Barregem tots els ingredients al TMX i tindrem una massa més o menys enganxosa. Si afegim farina, la podrem manipular amb els dits. Si encara s’enganxa la podem manipular amb dues culleres, si no volem posar més farina. A gust del consumidor.
Preparació:
Escalfem una paella amb oli, i anem fregint porcions de la mida d’una llesca de pa, o al vostre gust també. Fregim pels dos costats fins que dauri, aixafant la massa per fer discs d’un cm de gruix, més o menys. . Posem sobre paper de cuina un parell de minuts per llevar una mica d’oli.
Preparem el guacamole (veure recepta a sota), però podem no posar-hi ceba si no la tolerem. Si tenim tomàquet fresc, no cal posar-hi quètxup.
No recomano menjar-ho l’endemà, és millor menjat després de cuinar, tot i que en teoria, es poden congelar, descongelant i escalfant per menjar un altre dia. Jo no ho he provat, però fredes l’endemà, no ens van agradar tant.
Guacamole
Ingredients:
- 1 alvocat
- ceba ratllada (si la toleres)
- un raig de llimona
- Tabasco verd
- Pebre negre
- Sal
- Tomàquet fresc tallat a dauets. Si no és estiu, quètxup.
Preparació:
Aixafem l’alvocat amb una forquilla, afegim la resta d’ingredients i servim amb natxos, pales de pastanaga, etc…
S’ha de menjar de seguida.
Bon profit!