Avui hem fet calçots, a casa. Amb llenya de pi, calçots ecològics i salsa feta a casa. Una menja deliciosa. Aquí tenim una recepta de la salsa, que m’ha agradat molt.
Ingredients:
- 150 g de farina d’ametlla
- 1 cabeça d’alls
- 1 ceba
- 35 g de vinagre
- 1 culleradeta de sal
- 100 g de tomàquet en conserva
- 1 cullerada de pimentó dolç
- la polpa de tres nyores
- 300 g d’oli (aprox)
Preparació:
Escalivem la ceba i la cabeça d’alls al foc o al forn.
Posem tots els ingredients al TMX, excepte l’oli.
Triturem a velocitat 6 o 7.
Baixem el triturat de les parets del got amb l’espàtula i posem el cistellet.
Posem el TMX a velocitat 4 i anem afegint oli pel bocal, fins que ens agradi la quantitat i la consistència.
Ara només cal coure els calçots i sucar-los-hi!