Calçotada

Avui hem fet calçots, a casa. Amb llenya de pi, calçots ecològics i salsa feta a casa. Una menja deliciosa. Aquí tenim una recepta de la salsa, que m’ha agradat molt.

Ingredients:

  • 150 g de farina d’ametlla
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 ceba
  • 35 g de vinagre
  • 1 culleradeta de sal
  • 100 g de tomàquet en conserva
  • 1 cullerada de pimentó dolç
  • la polpa de tres nyores
  • 300 g d’oli (aprox)

Preparació:

Escalivem la ceba i la cabeça d’alls al foc o al forn.

Posem tots els ingredients al TMX, excepte l’oli.

Triturem a velocitat 6 o 7.

Baixem el triturat de les parets del got amb l’espàtula i posem el cistellet.

Posem el TMX a velocitat 4 i anem afegint oli pel bocal, fins que ens agradi la quantitat i la consistència.

Ara només cal coure els calçots i sucar-los-hi!

Deixa un comentari